Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje Janjuševićeve pretnje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

23. 04. 2010.

UNS osuđuje Janjuševićeve pretnje


Udruženje novinara Srbije osuđuje pretnje „Politikinom“ izveštaču sa hipodroma Ivi Vitanović i dugogodišnjem novinaru emisije „Konji ponovo jure“.

Saradnicu „Politike“ je 15. aprila telefonom pozvao Zoran Janjušević i zapretio da bi mogao da pozove dva imena u „Politici“ posle čega ona tamo više ne bi „napisala ni slova“. Janjušević, inače predsednik Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i F.E.I. discipline, prema tvrdnjama Vitanovićke rekao je i da bi videla šta bi joj se desilo da je muško, kao i da ne prilazi njegovim objektima na 50 metara.

Vitanovićka se obratila UNS-u nakon incidenta i objasnila da je poziv usledio odmah pošto je u štalskom krugu beogradskog hipodroma fotografisala objekat čiju je dalju izgradnju obustavila građevinska inspekcija, a za koji se veruje da pripada Janjuševiću.

UNS-u je Janjušević rekao da su u pitanju lične razmirice, a da je njegov revolt izazvalo to što je čuo da je Vitanovićka pisala loše o tretmanu konja u njegovom klubu, čiji je ranije bila član.

UNS ističe da je neprihvatljivo da funkcioner Saveza za konjički sport Srbije pretnjama komunicira sa novinarom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi