Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: BIA da objasni zašto su novinari „bezbednosna smetnja“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 10. 2017.

UNS: BIA da objasni zašto su novinari „bezbednosna smetnja“

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od Bezbednosno-informativne agencije (BIA) da objasni o kakvim se „bezbednosnim smetnjama“ radi kada su u pitanju novinari kojima je danas onemogućen ulaz na proslavu Dana BIA. Kako je UNS saznao, novinaru „Politike“ Dušanu Teleskoviću i novinarki KRIK-a Vesni Radojević zabranjen je ulaz na događaj, iako su dan ranije, kako je to bilo navedeno u pozivu, poslali zahtev za akreditaciju.

Na vratima Agencije rečeno im je da ne mogu da uđu jer „postoje bezbednosne smetnje“. Na novinarsko pitanje na samoj proslavi zašto pojedini novinari nisu pušteni, organizatori su objasnili da je razlog kašnjenje i da je trebalo da dođu na vreme. Kako UNS saznaje od kolega na terenu, novinarske ekipe puštane su na događaj i znatno kasnije od vremena naznačenog na pozivnici.

UNS podseća da Zakon o javnom informisanju propisuje da niko ne sme da ograničava slobodu javnog informisanja i traži da novinarima i medijskim radnicima BIA, kao i druge državne agencije i institucije, omogući da posao nesmetano obavljaju u javnom interesu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi