Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje napad na urednika prištinskog portala Insajder
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 10. 2017.

UNS osuđuje napad na urednika prištinskog portala Insajder

Udruženje novinara Srbije na Kosovu najoštrije osuđuje napad na urednika prištinskog portala “Insajderi” Vehbija Kajtazija i traži pronalaženje i kažnjavanje počinilaca. Kajtazi je napadnut juče oko 14.30 sati u centru Prištine dok je izlazio iz restorana. Njega je napadač udario u lice. Policija je saopštila da je uhapšen jedan od osumnjičenih, ali se ispostavilo da je uhapšeni bio u društvu napadača i da nije direktno izvršio napad. Identitet napadača za sada nije saopšten

UNS na Kosovu od nadležnih očekuje hitno hapšenje i otkrivanje identiteta napadača kao i da primenom odgovarajuće kazne jasno pokažu da je napad na novinare nedopustiv. 

I u ovom slučaju je očigledno da su napadači svesno nasrnuli na novinara isključivo zato da ga spreče da obavlja svoju profesionalnu dužnost. 

Fizički napad u centru Prištine na glavnog i odgovornog urednika portala „Insajderi“  još jedan je pokazatelj kolikoj opasnosti su izloženi novinari na Kosovu. 

UNS na Kosovu očekuje da nadležni ozbiljno razmotre izmenu Krivičnog zakona po kojem bi pretnje i napadi na novinare na Kosovu bili kažnjivi kao napadi na službena lica.

Portal Insajder je jedan od malobrojnijh medija na Kosovu koji se bavi istraživačkim novinarstvom, posebno kada je reč o otkrivanju mnogobrojnih afera u institucijama Kosova.

Direktor portala Parim Oluri je prištinskim medijima rekao da se napad na Kajtazija povezuje sa napisima o navodnim prevarama poslanika Incijative za Kosovo, Miljaima Zeke.

On je prvi objavio tonske zapise afere "Pronto" u kojoj je po nalogu Euleksovog tužilaštva prisluškivan šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova, Adem Grabovci. 

Insajder je objavio i deo prisluškivanih razgovora u kojima se čuje i aktuelni predsednik, tadašnji premijer Hašim Tači. 

Pre nekoliko meseci napadnut je i direktor Insajdera Parim Oluri.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi