Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Savet REM-a da objasni zašto je izabrao Krstića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 10. 2017.

UNS: Savet REM-a da objasni zašto je izabrao Krstića

Udruženje novinara Srbije (UNS) zahteva od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da javnosti predoči kriterijume kojima se rukovodilo kada je imenovalo Nebojšu Krstića za člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije.

UNS podseća da su u vreme kada je Krstić bio savetnik za medije predsednika Borisa Tadića usvojene drakonske izmene Zakona o javnom informisanju, da su novinari koji su kritički pisali o vlasti otpuštani bez mogućnosti da posao pronađu u bilo kom javnom glasilu, a mediji bili izloženi drastičnoj cenzuri.

UNS postavlja pitanje Savetu REM-a da li su ovo kvalifikacije kojima je Nebojša Krstić zaslužio mesto u Upravnom odboru RTS-a i da li to telo izborom Krstića šalje poruku da će svaka zloupotreba javne funkcije biti nagrađena.

Krstića je za člana UO RTS-a predložilo javnosti do sada nepoznato udruženje građana Centar za društvena istraživanja. 

Komentari (4)

ostavi komentar
uto

03.10.

2017.

Vladimir Nikolić [neregistrovani] u 14:11

Valabaš

Istina je sve, Panović je lukaviji, nastupa u oblandi, teško je za šire mase da ga provale, a Krle to udri, prvo vako pa ondak nako, ali tamo gde gazda kaže i eto nagrade.

Odgovori
pon

02.10.

2017.

Član od 1984... [neregistrovani] u 21:15

Bez dileme

Dočim za izbor dosovskog propagandiste Zorana Panovića nemate dilemu! Sram vas bilo...

Odgovori
pon

02.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 20:41

pa. neka

Nagradjuje se udvoristvo, kao i uvek, s tim sto je Panovic u tom poslu vestiji, a drug Krle, negovano dete iz partizanske porodice navija sirovo - kao sto je radio i su slucaju svog sad bivseg prijatelja Tadica. A kakav je divan cenzor bio Krle...

Odgovori
pon

02.10.

2017.

Slon [neregistrovani] u 14:01

Trun u tuđem oku

Prema istom kriterijumu UNS bi morao da zatraži odgovor od Ministarstva kulture i informisanja, na osnovu kojih kriterijuma je izabran Nino Brajović, bivši predsednik i gensek UNS, za državnog sekretara u tom ministarstvu.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi