Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS na Kosovu: Lokalne vlasti da obezbede javnost rada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

21. 09. 2017.

UNS na Kosovu: Lokalne vlasti da obezbede javnost rada

Udruženje novinara Srbije na Kosovu poziva lokalne vlasti da prilikom organizovanja događaja i javnih rasprava obezbede javnost rada i pravovremeno obaveštavaju medije o njihovom dešavanju, bez selekcije u pozivu, kako bi građani imali uvid u njihov rad.

Opština Severna Mitrovica na javnu raspravu o budžetu koja je bila održana juče pozvala je samo TV Most i najavu objavila na oglasnoj tabli opštine. Predsednik opštine Dejan Gurešić za portal Kosev je izjavio da je to dovoljno, dok se šefica opštinske administracije Adrijana Hodžić izvinila medijima i istakla da će službenik opštine za komunikaciju koji nije pozvao medije dobiti pisanu opomenu.

Rasprava o budžetu jeste tema od izuzetnog značaja za građane i opštinski čelnici i službenici zaduženi za rad sa medijima to sigurno znaju.

UNS na Kosovu poziva čelnike Opštine Severna Mitrovica da novinare koji su i do sada izveštavali o njihovom radu, a među njima su i kolege sa portala Kosev, ubuduće ne izostavljaju sa pozivnih lista jer je dužnost lokalnih vlasti da obezbede javnost rada preko širokog spektra medija koji rade u njihovim sredinama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi