Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i SNS osuđuju otkaze u Radio-televiziji Čačak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

30. 03. 2010.

UNS i SNS osuđuju otkaze u Radio-televiziji Čačak


Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije (SNS) pozivaju novog vlasnika Radio i Televizije Čačak da se pridržava Zakona o radu i ugovora koji je potpisao sa Agencijom za privatizaciju prilikom kupovine ovih medijskih kuća. Samo nekoliko meseci posle privatizacije, naime, novi vlasnik uručio je otkaze za sedam radnika TV Čačak i petoro zaposlenih sa Radija Čačak.

UNS i SNS osuđuju pritisak koji Miloš Bojović sprovodi prema zaposlenima kroz ekspresno otkazivanje ugovora o radu onima koji su proglašeni tehnološkim viškom.

Za UNS i SNS je pogotovo neprihvatljiv zahtev poslodavca da se od zaposlenih, koji su proglašeni tehnološkim viškom, traži da se odreknu bilo kog prava koje im prema zakonu pripada.

Neprihvatljivi su i netransparentnost i brzina kojim je vlasnik ovih medija proglasio tehnološki višak, bez obaveštavanja zaposlenih o kriterijumima za određivanje viška zaposlenih u ovim medijskim kućama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi