Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS ipak reagovao povodom Ćuruvijinog ubistva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 03. 2010.

UNS ipak reagovao povodom Ćuruvijinog ubistva


Udruženje novinara Srbije (UNS) navodi da su neistinite tvrdnje predsednice Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Nadežde Gaće i jednog od osnivača NUNS-a Filipa Mladenovića, da UNS uopšte nije reagovao na ubistvo Slavka Ćuruvije.

Tačno je da je UNS reagovao na ubistvo kolege, a Tanjugovu informaciju prenela je "Politika" u četvrtak, 15. aprila 1999. godine.
U vesti, koju je "Politika" objavila na 18. strani tog dana, navodi se da "Udruženje novinara Srbije izražava zaprepašćenje i ogorčenost povodom tragične smrti kolege Slavka Ćuruvije", kao i da "UNS istovremeno saučestvuje u bolu njegove porodice i neposrednih saradnika".

Neistinite tvrdnje predsednica NUNS-a Nadežda Gaće iznela je u prilogu TV B92, emitovanom u vestima te televizije u utorak, 16. marta. Mladenović je na sajtu B 92 napisao "da je UNS ćutao kao zaliven" kada je likvidiran Slavko Ćuruvija.

UNS smatra da su te tvrdnje zlonamerne, nemoralne, i netačne, i poziva kolege iz NUNS-a da ubuduće imaju odogovoran odnos prema istini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi