Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS zabrinut zbog maltretiranja urednika Radio Goraždevca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

11. 03. 2010.

UNS zabrinut zbog maltretiranja urednika Radio Goraždevca


Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) protestuje zbog vređanja i maltretiranja Darka Dimitrijevića, urednika Radio Goraždevca i člana Uprave UNS-a, od strane KPS policije.

Kosovska policijska služba (KPS) je 9. marta oko 17 časova u Klini zaustavila Dimitrijevića koji se vraćao sa sastanka Upravnog odbora Kosovske medijske asocijacije, kojem su u toku puta otkazala svetla na automobilu. Policajac sa značkom 3081 zahtevao je od Dimitrijevića da na licu mesta sam popravi kvar, iako mu je ovaj rekao da nije stručan niti ima alat da taj posao obavi.

Dimitrijević je zahtevao da ga puste, kako bi pre mraka kod majstora rešio problem sa osvetljenjem i bezbedno se vratio kući.

KPS policija zadržala ga je do 19 časova i 30 minuta, a onda ga je bez svetala pustila da se sam po mraku automobilom vrati kući. Dimitrijević je tri sata vozio neosvetljen do Goraždevca.

UNS smatra da je neprofesionalnim i zlonamernim postupkom KPS policije bila ugrožena bezbednost novinara Dimitrijevića.

UNS od EULEKS-a i međunarodnih institucija zahteva da se policajac sa značkom 3081 i njegove kolege, koje nisu zaštitile Darka Dimitrijevića, kazne zbog maltretiranja Dimitrijevića i ugrožavanja njegove bezbednosti.

UNS podseća da je novinara Darka Dimitrijevića pre tri godine u selu Biča kod Kline dok je snimao prilog o povratnicima privodio i maltretirao slovenački KFOR i Kosovska policijska služba sa obrazloženjem da je snimanjem počinio krivično delo. Za ove postupke niko nije odgovarao.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi