Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Novinarima omogućiti da nesmetano obavljaju posao
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 04. 2017.

UNS: Novinarima omogućiti da nesmetano obavljaju posao

Udruženje novinara Srbije (UNS) apeluje na sve učesnike u političkom životu da novinarima i medijskim radnicima omoguće da nesmetano obavljaju svoj posao u javnom interesu. UNS žali što novinarskim ekipama juče, u toku lokalnih izbora u Zaječaru, nije bilo omogućeno da izveštavaju iz izbornog štaba Srpske napredne stranke (SNS), i protestuje zbog toga što je novinarka TV N1 Gordana Bjeletić odgurnuta u prostorijima ove stranke.

Novinarka TV N1 Gordana Bjeletić rekla je UNS-u da je juče ušla u prostorije SNS-a kako bi pitala za proceduru prilikom praćenja izbora i saopštavanja rezultata.

„Ušla sam sama dok se snimatelj parkirao. Prišla sam prvom stolu da pitam kakva je procedura za večeras, a oni su mi rekli da priđem drugom stolu. Kada sam prišla, tada me je gurnuo jedan čovek. Pitala sam ga zašto me gura, a on mi je rekao da izađem napolje, bez ikakvog objašnjenja“, rekla je Bjeletić i dodala da je po izlasku rekla kamermanu da snimi čoveka koji ju je izbacio, a koji se video kroz vrata.

„Videla sam da kada je došla ekipa sa lokalne TV i prišla do vrata, da su i njih vratili“, kaže Bjeletić.

Iz SNS-a u Zaječaru danas nisu odgovorili na pitanja UNS-a.

UNS ponovo podseća da Zakon o javnom informisanju propisuje da niko ne sme da ograničava slobodu javnog informisanja i da je dužnost novinara, propisana Kodeksom novinara Srbije, da od nosilaca javnih funkcija kontinuirano traže odgovore na pitanja od interesa za javnost.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi