Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNV podržavaju redakciju Mađar Soa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 03. 2010.

UNS i DNV podržavaju redakciju Mađar Soa


Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim pokrajinskim ogrankom Društvom novinara Vojvodine (DNV) podržava redakciju i uređivački kolegijum lista Mađar So i zahteva od Mađarskog nacionalnog saveta da hitno poništi svoju nezakonitu odluku o osnivanju tzv. saveta za praćenje uređivačke politike Mađar Soa, čiji je nacionalni savet osnivač.

Odluka nacionalnog saveta ne samo da je protivna etičkim i profesionalnim standardima slobodnog novinarstva, nego je i u direktnoj suprotnosti i sa Zakonom o javnom informisanju.

Ideja Mađarskog nacionalnog saveta o osnivanju tela za praćenje uređivačke politike lista nije ništa drugo nego direktan pokušaj cenzure, na koji niko nema prava, pa ni osnivači i vlasnici listova, a naročito nosioci društvenih i političkih funkcija.

UNS i DNV očekuju da će ova odluka Mađarskog nacionalnog saveta biti poništena, i da će redakcija lista Mađar So zadržati svoju nezavisnu i slobodnu uređivačku politiku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi