Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Nedopustiv odnos policije prema fotoreporterima u Novom Sadu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 03. 2017.

UNS: Nedopustiv odnos policije prema fotoreporterima u Novom Sadu

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje što je policija na sinoćnjoj utakmici Vojvodina – Crvena Zvezda u Novom Sadu vređala i onemogućavala rad fotoreporterima Bete, Tanjuga, „Blica“ i „Večernjih novosti“ i traži od MUP-a da odgovorni budu kažnjeni.

Kako je UNS-u rekao fotoreporter „Blica“ Nenad Mihajlović, policajci koji su obezbeđivali utakmicu prvo su na ulazu zabranili novinarima i fotoreporterima da pojedinačno ulaze na stadion i tražili da zbog lakšeg pretresa ulaze u grupama.

„Nikada nam to ranije nije traženo, ali smo pristali. Na ulazu su bili vrlo neprijatni prema nama, ispitivali su nas, pretresali i bili neljubazni i grubi. Kada se završila utakmica krenuo sam ka zapadnoj tribini gde je pres sala kako bih fotografisao konferenciju za štampu. Naišao sam na kordon policije i jedan od policajaca mi je rekao da ne mogu da prođem. Rekao sam mu da sam fotoreporter i da moram da stignem na pres konferenciju, ali on nije hteo da me pusti. Kada sam video da propušta druge ljude ponovo sam ga pitao zašto ne mogu da prođem, odgovorio je da čak da sad i svi prođu, ja neću i uputio me da sa grupom navijača Zvezde idem oko stadiona do zapadne strane. Nisam otišao jer mi nije bilo prijatno da idem sa grupom navijača. Otišao sam kući i nisam mogao da svoj posao završim do kraja“, rekao je Mihajlović.

Fotoreporteri Bete, Tanjuga i „Večernjih novosti“ Dragan Gojić, Jaroslav Pap i Darko Dozet potvrdili su UNS-u da su doživeli neprijatnosti na ulazu. Kako su istakli, obezbeđenje je svima pravilo probleme, detaljno ih pretresalo i oko pola sata im nije dozvolilo da uđu na stadion.

„Ovakav bezobrazluk i bahatost nismo nikada doživeli. Mi smo fotoreporteri, a ne navijači sa bakljama da nas toliko maltretiraju na ulazu. Ispitivali su nas, psovali i bili neprijatni“, rekao je UNS-u fotoreporter Bete Dragan Gojić.

 

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi