Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Grad Beograd ponovo obesmislio medijski konkurs
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

20. 12. 2016.

UNS: Grad Beograd ponovo obesmislio medijski konkurs

Udruženje novinara Srbije (UNS) oštro protestuje što je Grad Beograd više od trećine novca za sufinansiranje medijskih projekata dodelio firmama i preduzetnicima koji se ne bave informisanjem javnosti i od kojih su neke osnovane neposredno pre raspisivanja konkursa ili čak po njegovom raspisivanju.

Petočlana komisija u kojoj nisu bili članovi UNS-a, najvećeg i najstarijeg novinarskog udruženja u Srbiji, više od 30 miliona dinara odobrila je firmama i pojedincima koji nisu poznati po bavljenju novinarskim poslom, među njima i firmi koja iznajmljuje automobile.

Odluka o raspisivanju konkursa doneta je 2. septembra, a višemilionske iznose dobile su firme osnovane tokom ove godine, kao što je Brender d.o.o. (osnovan 16. avgusta, dobio 7.500.000 dinara) i Irik d.o.o. (osnovan 26. septembra, dobio 9.000.000 dinara).

Umesto da ovim konkursom zaštite i unaprede javni interes u javnom informisanju, beogradske vlasti šalju poruku da se plaše slobodnog izveštavanja u interesu svih građana. Udruženje novinara Srbije poziva Ministarstvo kulture i informisanja da reaguje na to što beogradske vlasti obesmišljavaju medijske reforme i drugu godinu zaredom ignorišu stav profesije i stručne javnosti.

 

Komentari (3)

ostavi komentar
čet

22.12.

2016.

SIROMA MEDIJSKI RADNIK [neregistrovani] u 18:58

Vi cutite

Sram vas bilo da kritikujete ono što ste vi kreirali. Sedite samo po ministarstvima i radnim grupama, pravite strategije i zakone. Stalno nas reformišete, dok je nama sve gore i gore ...

Odgovori
čet

22.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 14:27

Nineto

Sad ce Nineto da resi situaciju. Ha, ha, ha...

Odgovori
uto

20.12.

2016.

То су плодови приватазације медија и пројектног финансирања [neregistrovani] u 13:23

?

УНС и НУНС су инсистирали на тзв пројектном финансирању, тој катастрофи која је погоршала ионако тешку медијску ситуацију. Новинари не могу више ни ктај с крајем да споје, а ви мудрујете и патите тихо од накнадне памети.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi