Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprihvatljiv odnos predsednika Opštine Bor prema novinaru Ljubiši Marinkoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 12. 2016.

UNS: Neprihvatljiv odnos predsednika Opštine Bor prema novinaru Ljubiši Marinkoviću

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog zahteva predsednika Opštine Bor Živorada Petrovića da se urednik nedeljnika „Borski problem“ Ljubiša Marinković udalji sa sednice Saveta Mesne zajednice Gornjane i traži od njega da se javno izvini i poštuje Zakon o javnom informisanju koji zabranjuje diskriminaciju medija i novinara.

Živorad Petrović uslovio je u sredu članove Saveta Mesne zajednice Gornjane da će napustiti sastanak ukoliko iz prostorije ne bude udaljen urednik “Borskog problema“ Ljubiša Marinković.

Kako je za UNS rekao Marinković, „ 'Borski problem' je bio pozvan na sastanak Saveta Mesne zajednice Gornjane sa predstavnicima borske lokalne samouprave na kome je trebalo da se raspravlja o budžetu opštine Bor za 2017. godinu“.

„Predsednik Opštine je ušao na sednicu i rekao da joj neće prisustvovati ukoliko se ja ne udaljim. Rekao je: 'Ili on ili ja'. Nisam hteo kolegama da pravim problem i izašao sam. Smatram da je ovo kršenje Zakona, ali nažalost, ovo nije prvi put da se vlast u Boru ovako odnosi prema novinarima. Ne želim ničiju zaštitu, samo želim da se o tome čuje, da mladi shvate da je takvo ponašanje neprihvatljivo i da treba da se trude da to menjaju“, rekao je Marinković UNS-u.

UNS ističe da je rad Saveta javan i da je Opština dužna da obezbedi javnost rada njenih organa.

UNS poziva predsednika opštine da poštuje Zakon o javnom informisanju i da novinarima omogući da nesmetano obavljaju svoj posao. 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi