Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS očekuje da policija zaštiti šabačku novinarku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

01. 02. 2010.

UNS očekuje da policija zaštiti šabačku novinarku


Udruženje novinara Srbije (UNS) od šabačke policije očekuje da zaštiti novinarku Večernjih novosti Aleksandru Delić, koja tvrdi da joj je suvlasnik "Glasa Podrinja", sveštenik Bogdan Simanić, pretio "da će joj slomiti noge" zbog pisanja o proneverama u listu čiji je suvlasnik.

Delićeva je objavila da su Simanić i njegov partner proneverili 4,6 miliona dinara, oštetivši "Glas Podrinja" i njegove manjinske akcionare. Sve navode Delićeva je objavila na osnovu saopštenja šabačke policije.

Simanić i Teodorović, inače građevinski preduzimači, kupili su "Glas Podrinja" za 59 miliona dinara 2007. godine. Posle privatizacije većina novinara napustila je redakciju "Glasa Podrinja".

Za Simanića se u javnosti čulo 2008. godine, kada je njegova supruga dospela u sigurnu kuću zbog nasilja u porodici, zbog čega je pravosnažno osuđen, a što je zabeleženo kao prvi slučaj da žena sveštenika prijavi zlostavljanje. Šabačka javnost pamti i podmetanje bombe pred prostorije Simanićeve građevinske firme.

UNS od policije očekuje brzu istragu i zaštitu koleginice Delić, a od Crkvenog suda Eparhije šabačke da preduzme mere u skladu sa kanonima i propisima Srpske pravoslavne crkve.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi