Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da utvrdi ko prati novinarke CINS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 11. 2016.

UNS: Policija da utvrdi ko prati novinarke CINS-a

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da ispitaju ko prati novinarke Centra za istraživačko novinarstvo (CINS) i da o rezultatima istrage obaveste javnost.

Kako je naveo CINS, „u poslednjih pet dana, nepoznate osobe su u više navrata pratile i fotografisale novinarke Centra za istraživačko novinarstvo Srbije na ulazu u zgradu redakcije i javnim mestima“.

CINS je slučaj prijavio Ministarstvu unutrašnjih poslova i Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

UNS podseća da je krajem juna novinarka Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra VOICE iz Novog Sada Maja Živanović takođe bila praćena, ali da javnost nikada nije saznala rezultate istrage.

UNS ističe da je dužnost policije da obezbedi sigurnost svim građanima, a posebno novinarima koji rade posao od javnog značaja i suočavaju se sa bezbednosnim pretnjama onih na čije nezakonite poslove ukazuju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi