Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Ministarstvo da hitno izvrši reviziju privatizacije RTK
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

01. 11. 2016.

Izvor: UNS

UNS: Ministarstvo da hitno izvrši reviziju privatizacije RTK

Udruženje novinara Srbije (UNS) podržava i smatra opravdanim protest kolega iz Radio televizije Kragujevac koji će biti održan sutra ispred ove medijske kuće.

UNS traži od Ministarstva privrede da hitno okonča reviziju privatizacije RTK čiji je račun u blokadi za 18 miliona dinara, a radnici već pet meseci bez plata.

UNS ističe da je Sindikat RTK  pre tri nedelje poslao dopis Ministarstvu privrede da izvrši kontrolu sprovođenja kupoprodajnog ugovora iako je ono dužno da reviziju sprovede automatski po isteku kvartalnog perioda.

- Rešenje koje smo dobili danas doneto je 20. oktobra i u njemu je navedeno da Ministarstvo može da pošalje nekoga tek od 1. novmbra, tj. danas. Očigledno je da se sa ovim slučajem odugovlači. Sutra ćemo postaviti pitanje lokalnoj samoupravi i nadležnim institucijama zašto ne reaguju. Grad nije dužan da reaguje jer smo u privatnom vlasništvu, ali valjda treba da se zabrine što je 65 kragujevačkih porodica dovedeno do ruba egzistencije – rekao je za UNS predsednik UGS „Nezavisnost" RTK Goran Antonijević.  

Podsećamo da su radnici RTK 18 oktobra stupili u štrajk upozorenja i svakog dana na sat vremena prekidaju emitovanje programa. Istog dana kada se odlučivalo o pokretanju štrajka, vlasnik je ponudio zaposlenima socijalni program uz otpremnine od 200 evra po godini staža.

- Milosavljević se od tada nije oglašavao do pre par dana kada smo doneli odluku o protestu. Tada je direktorka donela papir kojim je izjašnjavanje o socijalnom programu produženo do 4. novembra. Jasno je da se cela ta priča koristi samo kao skretanje pažnje sa problema u kojima se televizija nalazi. Ukoliko se situacija uskoro ne popravi radikalizovaćemo protest – kazao je Antonijević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi