Naslovna  |  Saopštenja  |  Koalicija: Mladenovac da uskladi konkurs sa Zakonom i Pravilnikom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

31. 10. 2016.

Koalicija: Mladenovac da uskladi konkurs sa Zakonom i Pravilnikom

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres) traže od opštinskih vlasti u Mladenovcu da konkurs za projektno sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja usklade sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

 

Opština Mladenovac raspisala je 21. oktobra Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji gradske opštine Mladenovac do kraja 2016. godine.

Iako Pravilnik o sufinansiranju projekata za  ostvarivanje javnog interesa  u oblasti javnog informisanja u članu 9. izričito nalaže da javni poziv za učešće u konkursu mora da sadrži najmanji i najveći iznos sredstava koja se odobravaju po jednom projektu, Opština Mladenovac ove iznose nije svojim konkursom precizirala.

Kako ni nakon nekoliko obaveštenja o ovom propustu Opština Mladenovac nije uskladila konkurs sa Zakonom, Koalicija je odlučila da ne učestvuje u radu komisije za izbor projekata koji će se sufinansirati iz budžeta ove opštine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi