Naslovna  |  Saopštenja  |  PODRŽIMO JOVICU VASIĆA!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

18. 10. 2016.

PODRŽIMO JOVICU VASIĆA!

Jovica Vasić, novinar Narodnih novina pre osam dana je otpočeo štrajk glađu u centru Niša. Odlučio se na ovaj očajnički potez kako zbog teških uslova rada kojima je godinama bio izložen, tako i zbog nereagovanja nadležnih državnih institucija. Jovica Vasić ne traži ništa za sebe. Traži da se poštuje zakon, da se poštuju novinari, da se poštuju ljudi. Spreman je da za svoj zahtev gladuje do smrti.

 

Predstavnici reprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja sutra će otići u Niš da na licu mesta pruže podršku kolegi.

Zahtevamo od inspekcije rada i Ministarstva za rad i socijalnu politiku da hitno ispitaju slučaj niških Narodnih novina, kao i sve druge slučajeve ugrožavanja radnih prava novinara i novinarki u Srbiji.

Udruženje novinara Srbije

Nezavisno udruženje novinara Srbije

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija

Asocijacija nezavisnih lokalnih medija „Local Press“

Asocijacija onlajn medija

Slavko Ćuruvija fondacija 

Niš, Novi Sad, Beograd

18. oktobar 2016.

Komentari (4)

ostavi komentar
sre

19.10.

2016.

Novinar [neregistrovani] u 11:57

Krivci

Glavni krivci za sunovrat novinarske profesije uz Sasu Mirkovica su se ovde potpisali. Shvatam njihovu grizu savesti ali jedno saopstenje tesko da je dovoljno. Udruzenja ovde potpisana su bila glavni zagovaraci da se tajkunima poput Vitka i Radoice prepuste svi mediji bez ikakve kontrole od strane drzave. Drzava samo treba da daje pare tajkunima da se bogate. Novinari su tu suvisan trosak projektnog finansiranja tajkuna. BRUKA!

Odgovori
sre

19.10.

2016.

Jagodinac [neregistrovani] u 10:25

Medijska koalicija U SLUŽBI TAJKUNA

Država je manji problem od Anema, UNS i NUNS koji su podržali državu da donese rešenja u interesu tajkuna a na štetu novinara ...

Odgovori
sre

19.10.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 08:59

Nesalomivi Vitko

Čini se da je Vitko jači i od novinarskih udruženja i od države.Ne može mu niko ništa.Živeo Vitko, ua država kopja mu je omogućila da se ponaša i radi, kako radi.

Odgovori
uto

18.10.

2016.

Jagodinac [neregistrovani] u 14:44

PRIVATIZACIJA

A ko Vam je dao reprezentativnost? Medijska koalicija, Tasovac, Mirković, Željko Mitrović, Vitko Radomirović ili Radoica Milosavljević Maša?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi