Naslovna  |  Saopštenja  |  KPS maltretira novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

13. 01. 2010.

KPS maltretira novinare


Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim pokrajinskim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) protestuje zbog privođenja u policijsku stanicu u Uroševcu novinarke Tijane Arsić i snimatelja Dragana Ilića, ekipe Glasa juga i KiM radija, koji su pod optužbom da su snimali na nedozvoljenom mestu proveli u pritvoru četiri sata.

Kosovska policijska služba (KPS) je u 12,30 minuta privela kolege Tijanu Arsić i Dragana Ilića neposredno nakon što su zabeležili trenutak kada je policija pretresala načelnika Kosovskog okruga Gorana Arsića, koji je bio u pratnji ministra za KiM Gorana Bogdanovića. Tom prilikom specijalna jedinica KPS-a pretresala je i novinarku Večernjih novosti Draganu Zečević.

UNS poziva KPS da poštuje međunarodne standarde kada je u pitanju sloboda novinarskog izveštavanja i pravo pristupa izvorima informacija.

UNS podseća da je istoj novinarskoj ekipi Glasa juga i KiM radija 9. decembra prošle godine obijen automobil pored policijske stanice u Prištini i da počinioci nisu pronađeni.U martu 2009. godine patrola KPS-a kod Gnjilana zaustavila je novinarsku ekipu ovih medija i fizički maltretirala snimatelja Bojana Košanina koji se vraćao sa događaja. Iako su počinioci ovog napada poznati i EULEX-u do danas niko nije odgovarao.




Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi