Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS podržava zahteve kragujevačkih novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 06. 2016.

UNS podržava zahteve kragujevačkih novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) podržava zahteve kragujevačkih novinara i traži od Grada Kragujevca da neodložno raspiše konkurs za projektno sufinansiranje medija. UNS smatra nedopustivim stav dosadašnjeg gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića koji je istakao da u budžetu nema novca za medije, kada budžetska stavka za sufinansiranje medijskih projekata postoji i u prošlogodišnjem i u ovogodišnjem budžetu Grada.

Prošle godine je Grad Kragujevac za medije u budžetu izdvojio 40, a ove 80 miliona dinara.

UNS ističe da ukoliko je priliv novca u budžetu manji od planiranog, to ne sprečava Grad da konkurs raspiše i donese odluku da će novac medijima isplaćivati u skladu sa punjenjem budžeta.

UNS podseća da manji gradovi od Kragujevca, poput Novog Pazara, izdvajaju godišnje skoro 60 miliona dinara za projektno sufinansiranje medijskih projekata.

UNS podseća da Grad Kragujevac ove godine nije raspisao konkurs za projektno sufinansiranje medija sa obrazloženjem da će to uraditi čim Ministarstvo kulture i informisanja usvoji novi Pravilnik o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Pravilnik je usvojen 29. februara, ali medijskog konkursa u Kragujevcu do danas nema.

Prošle godine, konkurs Grada Kragujevca u iznosu od 10 miliona dinara (od 40 predviđenih budžetom) je poništen, a novi nije raspisan.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

10.06.

2016.

Šumadija [neregistrovani] u 20:17

RADOICA

Odlican Vam je primer Novog Pazara. UNS podržava kršenje zakona o kontroli državne pomoći, svaka Vam čast!
Vi iz UNS-a ste gurnuli u ruke Radoice Milosavljevića RTK, kako Vas nije sramota da se sada oglašavate?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi