Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Ne želimo da učestvujemo u degradiranju nagrade Milan Pantić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 06. 2016.

UNS: Ne želimo da učestvujemo u degradiranju nagrade Milan Pantić

Udruženje novinara Srbije (UNS) povlači se iz žirija za dodelu Nagrade za novinarsku hrabrost Milan Pantić zbog netransparentnog rada i odlučivanja. UNS-u je neprihvatljivo da se o nagradi koja je na inicijativu Kompanije Novosti ustanovljena pre 15 godina odlučuje bez zasedanja žirija već isključivo telefonskom i elektronskom komunikacijom.

Inače, žiri nagrade čine predstavnici Večernjih novosti, UNS-a,  NUNS-a,  redakcije Novi  put i Književnog kluba Đura Jakšić iz Jagodine u kojima je Milan Pantić radio. 

UNS je uveren da bez rasprave i sučeljavanja argumenata nema dobrog izbora i da je ovogodišnja odluka da se ne dodeli nagrada koja nosi ime ubijenog jagodinskog novinara Milana Pantića upravo posledica pogrešnog načina rada za šta je najodgovornije rukovodstvo Novosti.

Ovo je za UNS teška odluka jer je Milan Pantić bio njegov ugledni član i aktivista, ali upravo zato UNS ne želi da učestvuje u degradiranju priznanja koje nosi njegovo ime.

Do sada su nagradu Milan Pantić dobili: Jugoslav Ćosić, Živojin Rakočević, Mišo Ristović, Nikola Vrzić, Vladimir Mitrić, Zagorka Uskoković, Dragana Zečević, Darko Dimitrijević, Branko Stanković, italijanski novinar Rikardo Jakona, Aleksandra Belić, Andrija Igić, Ivan Radulović, Nemanja Jovanović, Sofija Babović i Zorica Gligorijević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi