Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Solidarnost sa novinarkom Pinka Gordanom Uzelac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 05. 2016.

UNS: Solidarnost sa novinarkom Pinka Gordanom Uzelac

Udruženje novinara Srbije (UNS) solidariše se na novinarkom Televizije Pink Gordanom Uzelac, kojoj su pristalice opozicije pretile na protestnom skupu ispred RIK-a u subotu, 30.aprila, vređale je i omalovažavale u prisustvu njenih kolega, izveštača svih prestoničkih televizija i medija.

 

UNS posebno izražava zahvalnost i podršku kolegi Dejanu Eriću sa BN televizije, koji je jedini od prisutnih novinara uzeo u zaštitu koleginicu sa TV Pink, usprotivio se njenim progoniteljima i sklonio je iza kamera, kako ne bi bila izložena vređanju simpatizera političkih partija koje su organizovale protest. 

UNS pohvaljuje gest Čedomira Jovanovića, koji je u ime Liberalno demokratske partije preuzeo odgovornost za ono što se desilo koleginici Uzelac i jedini joj se iskreno izvinio.

Dejan Erić i Čedomir Jovanović, svaki na svoj način, dali su primer uzornog ponašanja u odbrani slobode novinarstva u našoj zemlji. 

Komentari (4)

ostavi komentar
sre

04.05.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 19:42

bravo Srbi

Srbi velike junačine napadaju samo žene i slabije. Kakav ponor.

Odgovori
sre

04.05.

2016.

Слободан Ћук [neregistrovani] u 18:22

СРАМ ВАС БИЛО!

Срам вас било! Шта сте до сада чекали? Неки или нечији миг, да подржите Гордану? Лицемерно од целе Управе, а посебно од Љиљане Смајловић, председнице.
Што се тиче Брајовића, он је на том таласу 2000. године и преузео УНС, па много и не чуди што се није огласио.
Остали у Управи, су само остали.
Сада је јасно зашто се грчевито држе Статута са тројним чланством, који их одржава на власти.

Odgovori
pon

02.05.

2016.

Bivši član, od 1984.anonymous [neregistrovani] u 13:44

Licemerje

Stvarno ste licemerni! U mnogo bezazlenijem slučaju na Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu reakcija istog dana, energičan protest zbog napada na novinare Blica i Bete i definisanje tog postupka kao nedopustivog, a ovde dva dana kasnije samo solidarnost sa G. Uzelac, ni reči osude napada i napadača, a onda i pohvala okasnelom izvinjenju Č. Jovanovića, valjda da se i sami, posredno, izvinite što ovim povodom morate da se oglasite... Smailovićevski, nema šta!

Odgovori
pon

02.05.

2016.

mividi [neregistrovani] u 13:31

vreme je bilo

Ipak ste se odvažili da se solidairešete sa koleginicom svaka čast na hrabrosti sobzirom na to kako će se prema Vama poneti Vaše dosadašnje mece...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi