Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Vlada da reši sporna pitanja privatizacije Tanjuga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 02. 2016.

UNS: Vlada da reši sporna pitanja privatizacije Tanjuga

Povodom izjave predstavnice Agencije za privredne registre Ružice Mačukat da „Novinska agencija Tanjug koja je ugašena Vladinom odlukom, iz registra mora biti brisana kao javno preduzeće, a potom i kao medij“, Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva Vladu Srbije da hitno razreši sva sporna pitanja u vezi sa statusom agencije Tanjug. Ukoliko odluka Vlade o pravnim posledicama prestanka Novinske agencije Tanjug nije u skladu sa zakonom, kako tvrde pojedini pravni stručnjaci, Vlada bi trebalo da je opozove i da imovinu Tanjuga bez naknade ponudi novinarima Tanjuga, kako Zakon o javnom informisanju i nalaže.

UNS poziva Vladu da privatizaciju nacionalne novinske agencije okonča na zakonit način i uz poštovanje prava na jednake mogućnosti svih novinara i medijskih radnika.

Komentari (7)

ostavi komentar
čet

03.03.

2016.

pozivar [neregistrovani] u 10:06

Re:protest

Poštovane kolge sa ulice.Smatram da bismo se trebali organizovati tj.skupiti i protestovati ispred vlade ,sa zehtevom da vlada sve nas sa ulice vrati na posao ili da defitivno ugasi Tanjug.U proteklom periodu
branka zapošljava nove saradnike na naša radna mesta i to vlada zna i čuti ,kao da je to normalno.Pa ako je to vladi,čitaj premijeru,npormalno neka nam to i objasne po kojoj se logici ,tj zakonu, dešava.
Očekujem uskoro našu organizovanost u interesu svih nas sa ulice.

Odgovori
sub

27.02.

2016.

koleginica [neregistrovani] u 14:29

Re: o

UPRAVO TAKO!!!

Odgovori
sub

27.02.

2016.

Bivsi radnik Tanjuga [neregistrovani] u 13:13

(ne)radnici

Postovani, radila sam u Tanjugu do novembra prosle godine. Za sudbinu bivse nacionalne agencije licno je odgovoran menadzment preduzeca. Mi, radnici, koji smo imali po vise stotina tekstova mesecno, i koji su bili "udarni", profesionalni, i bez " uvlacenja" vlastodrscima i preuzimani od strane svih stampanih i drugih medija smo dobili nogu, a u Tanjugu, koji uzgred budi receno ne postoji, ostali su "poslusnici" u sluzbi vlasti. Uostalom, pogledajmo naslove i sta je u fokusu agencije. Pogledajmo ta silna radna mesta koja se svakodnevno otvaraju. Uskoro nece biti dovoljno ljudi za te silne fabrike koje nicu. Licno sam izvestavala sa tribine Vojislava Seselja, dok je Tanjug zakonski postojao i receno mi je iz urednistva - samo nekoliko recenica, vrlo kratko, sto ce reci - nebitno. Uradila sam tu tribiny profesionalno u skladu sa profesionalnom etikom, a objavljeno je deset recenica bez ikakvog smisla. Toliko o tome. Ostala sam na ulici, kao i brojne kolege jer smo obavljali posao posteno. Ogorcena sam i smatram da je Tanjug izgubio kredibilitet, uprkos tome sto jos uvek radi, a ni sama ne znam po kom osnovu.

Odgovori
čet

25.02.

2016.

Neša... [neregistrovani] u 14:40

Hm...

"Naša" vlada ne štiti naše medije već tuđe interese a time i svoje interese.

Odgovori
čet

25.02.

2016.

Tanjugova baka [neregistrovani] u 08:42

Sramota ???

Koga da bude sramota...
Vladu ili zakonskog zastupnika branku đukić koja je uradila sve da se tanjug ne proda i rasterala potencijalne kupce ? Pa ne budite smešni, vlada srbije je dala kozi da čuva kupus, to jest branki da reorganizuje tanjug tako što će da pootpušta sve nas koji smo godinama stvarali tanjug i njegov ugled u svetu, a da zadrži samo svoje poslušnike.

Odgovori
sre

24.02.

2016.

sramota? [neregistrovani] u 16:40

Re:

Koga da bude sramota?
One sto su priviligovatni i imaju poseban status!!!!????
ili one koji traze da sve bude JAVNO i zakonski ?

Odgovori
sre

24.02.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 16:22

А


КАКО ВАС НИЈЕ СРАМОТА?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi