Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Tužilaštvo da ispita navode Aleksandra Kornica o korupciji i iznuđivanju novca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

20. 01. 2016.

UNS: Tužilaštvo da ispita navode Aleksandra Kornica o korupciji i iznuđivanju novca

Udruženje novinara Srbije (UNS), povodom informacija iznetih u emisijima „Medijsko blato Srbije“ i „Teška reč“ na TV Pink traži da tužilaštvo istraži tvrdnje bivšeg direktora „Kurira“ Aleksandra Kornica da su vlasnici lista „Kurir“ nezakonito pribavljali novac za neobjavljivanje tekstova koji su od interesa za javnost, a u vezi sa izvršenjem nezakonitih radnji.

 

UNS ističe da je iznuđivanje novca za objavljivanje ili neobjavljivanje tekstova ne samo drastično kršenje Kodeksa novinara Srbije, već i krivično delo za koje bi tužilaštvo trebalo da pokrene postupak po službenoj dužnosti.

U javnom interesu je da se optužbe koje je izneo Aleksandar Kornic ispitaju jer se odnose na teška krivična dela, kako ne bi ostalo prostora za sumnju da li su se ona zaista desila ili ne.

UNS još jednom apeluje na novinare i medije da se prilikom izveštavanja koriste časnim sredstvima i poštuju Kodeks novinara Srbije.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi