Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: POZIV NA PROTEST
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 01. 2016.

UNS: POZIV NA PROTEST

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva koleginice i kolege na protest ispred Vlade Srbije danas, 14. januara u 13 sati, zbog odbijanja vlasti da primeni odredbu Zakona o javnom informisanju koja omogućava da neprodati mediji pripadnu zaposlenima. UNS zahteva od Vlade da hitno obezbedi prenos kapitala bez naknade na zaposlene u medijima koji na to imaju pravo.

Novinari u Vranju, Boru, Subotici i još 15 gradova u Srbiji na to već mesecima čekaju, dok njihovi mediji polako umiru, a Zakon o javnom informisanju ostaje mrtvo slovo na papiru.   

UNS traži od Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića da hitno obezbede primenu zakona i smenu ministara odgovornih za nesprovođenje zakona.

Komentari (3)

ostavi komentar
čet

14.01.

2016.

otpusteni [neregistrovani] u 13:51

Licemerju nikad kraja

Mi koji smo vec izgubili posao u ovakvoj nakaradnoj privatizaciji smo mesecima ukazivali na to sta ce se desiti ali ste vi tada pricali neku drgu pricu i za nas, iako smo bili vasi clanovi, nije bilo razumevanja. Nekome se zurilo. Nastali problem uopste nije tako jednostavan, jer da jeste, vec bi bila odluka doneta, I stvarno, ima li logike da lice koje je provelo samo jednu godinu u preduzecu moze da je preuzme bez dinara a onaj koji je radio 3o godina nema, zato sto je uzeo akcije u vrednostti od 4 hiljade dinara?

Odgovori
čet

14.01.

2016.

bivši novinar [neregistrovani] u 13:24

naknadna pamet ili?

Treba da vas je sramota. Kada smo vas mi iz lokalnih medija upozoravali šta će se doneti privatizacija koju navodnu traži Brisel, vi ste se pravili gluvi i zajedno sa NUNS-om podržali Tasovca i Mirkovića i njihov sraman i protiv ustavan zakon. To ste podržali i sad to imate. Ovaj vaš protest je za mene licemrje. Zahvaljujući vama posle 20 godina ostao sam bez posla i bez šanse da se više zaposlim, a pogotovu nemam nameru da radim u privatnim medijima gde je zabranjen svaki vid sindikalnog udruživanja. Hvala na naknadnoj brizi, ali mi ona ništa ne znači i neće promeniti moj status.

Odgovori
sre

13.01.

2016.

DRagan [neregistrovani] u 20:43

Поддршка за протест!

КОлеги новинари ја имате мојата поддршка и од повеќето ваши колеги од Македонија. Да мора да се покаже несогласувањето, и мора да се каже дека новинарите , вистинските новинари имаат стави немаат страв. Тоа е одлика на новинарската професија, и затоа секогаш само новинарите протестираат. Оние кои молчат и не се битни. Новинарска солидарност пред се !

Драган Антоновски новинар,Скопје, Македонија

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi