Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: MUP da saopšti svoju verziju navodnog praćenja novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

12. 01. 2016.

UNS: MUP da saopšti svoju verziju navodnog praćenja novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) odgovori na optužbe iz krivične prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i sekretarke Uprave kriminalističke policije Dijane Hrkalović, da je novinarka S. V. tajno i bez naredbe suda praćena u decembru 2014. godine. UNS takođe traži da MUP odgovori i na optužbe predsednika NUNS-a Vukašina Obradovića o tome da je i njegovo kretanje nadzirala policija.

UNS ne spori potrebu da tužilaštvo istraži šta se desilo, ali smatra značajnim da Ministarstvo što pre javno iznese svoju verziju događaja, jer je važno da javnost uporedi nalaze tužilačke istrage sa iskazom Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nije dobro za atmosferu u društvu da javnost čeka ishod tužilačke istrage i do tada nagađa da li policija prati novinare bez naloga suda.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi