Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprimerene izjave Darka Glišića o potkupljivanju novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 12. 2015.

UNS: Neprimerene izjave Darka Glišića o potkupljivanju novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje i smatra neprimerenim optužbe predsednika opštine Ub i visokog funkcionera SNS-a Darka Glišića da su novinari plaćeni da objave informaciju o ukidanju oslobađajuće presude narodnom poslaniku SNS-a Slobodanu Gvozdenoviću.

 

Darko Glišić je, gostujući 21. decembra na VTV, optužio novinare da su plaćeni da objave vest da je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo oslobođajuću presudu Osnovnog suda Slobodanu Gvozdenoviću i naložio novo suđenje, pre nego je “predmet stigao u pisarnicu”.

UNS podseća da je presuda doneta dva meseca pre objavljivanja, u šta se može ostvariti uvid na sajtu Apelacionog suda u Beogradu. Slobodan Gvozdenović optužen je da je počinio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi.

„Simptomatično je da Gvozdenoviću u novinama izađe presuda, tako je članak i napisan kao presuda, 14. decembra, a da se proverom u Ministarstvu pravde dođe do podatka da je 15. decembra predmet pušten na pisarnicu. Ja sam razgovarao sa mnogim odgovornim ljudima u Ministarstvu pravde i siguran sam da se to neće ponoviti. I apsolutno sam siguran da će ljudi iz Ministarstva pravde ovo ispratiti do kraja u smislu da se više ne desi da neko za malo para ili nekog ličnog interesa pravi hajku na nekoga. Razgovarao sam i sa Nikolom Selakovićem i predočio sam mu sve ono što smatram da je nepošteno, nenormalno i nelogično, da predmet na pisarnici bude 15. decembra, a da ga 14. decembra neko objavi u novinama“, rekao je Glišić.

UNS ističe da su optužbe da su novinari uzeli novac da bi informacija dospela u javnost proizvoljne i poziva Glišića da, ukoliko ima dokaze o nečasnim radnjama koje su, navodno, novinari počinili, o tome obavesti nadležne državne organe i ukaže na konkretne krivce.

UNS podseća da je posao novinara da javnost upoznaje sa istinom i poziva svoje članove i druge novinare da i dalje objektivno, odgovorno i bez straha objavljuju sve informacije koje su od interesa za javnost. 

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

04.01.

2016.

Anonymous [neregistrovani] u 22:36

У сваком житу има и кукоља

Нажалост, им аи тога (можда нису чланови УНС-а?)
Б.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi