Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Nastavak zloupotreba i nekolegijalnog ponašanja RTK2
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 12. 2015.

UNS: Nastavak zloupotreba i nekolegijalnog ponašanja RTK2

Udruženje novinara Srbije (UNS) zajedno sa svojim ogrankom na Kosovu osuđuje nekolegijalno ponašanje i novu zloupotrebu javnog servisa Radio televizije Kosova, Drugog programa na srpskom jeziku (RTK2). Ekipa RTK2 se zajedno sa direktorom Žarkom Joksimovićem u utorak uveče našla u Domu kulture Gračanica u kom se održavao koncert RTS-ovog Big benda za čije snimanje i emitovanje je ekskluzivno i autorsko pravo od RTS-a dobila Mreža Most.

Uprkos ranijim objašnjenjima organizatora i vlasnika prava direktor RTK2 se bahato poneo i protivno kolegijalnim i zakonskim pravilima nastavio da snima koncert do pred sam kraj, iako su sve ostale TV ekipe postupile u skladu sa pravima Mreže most na ekskluzivno snimanje celog koncerta i njegovo emitovanje u novogodišnjoj noći.    

RTK2 je u vezi sa ovim događajem nastavio da se ponaša nekolegijalno i krši profesionalne standarde i etiku jučerašnjim emitovanjem nepotpisanog komentara na svom sajtu i glavnoj informativnoj emisiji.

UNS zajedno sa svojim ogrankom na Kosovu još jednom poziva rukovodstvo Radio-televizije Kosova i generalnog direktora Mentora Šalju da ispitaju zloupotrebe na RTK2, jer je očigledno da se javno dobro koristi za lične obračune.

UNS smatra da ovakav javni servis ne služi na korist nikome na Kosovu, a ponajmanje srpskoj zajednici. Tim pre potvrđena je opravdanost zahteva UNS-a i njegovog kosovskog ogranka za osnivanjem pravog javnog servisa na srpskom jeziku, sa sopstvenom upravom i nezavisnim finansiranjem, uz pokrivanje celog Kosova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi