Naslovna  |  Saopštenja  |  Skupština UNS-a: Vlada da prepusti medije novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

22. 12. 2015.

Skupština UNS-a: Vlada da prepusti medije novinarima

Skupština Udruženja novinara Srbije (UNS) zahteva od Vlade Srbije da do Nove godine ispuni odredbe Zakona o javnom informisanju i medijima kojima se garantuje podela besplatnih akcija zaposlenima u medijima. Ukoliko neodgovorni činovnici u vlasti nastave da krše Zakon o javnom informisanju i medijima, UNS traži da ministar kulture i javnog informisanja Ivan Tasovac i državni sekretar Saša Mirković podnesu ostavku jer su u ime Vlade obećali UNS-u da će zaposleni u medijima dobiti besplatne akcije.

Obrazloženje Ministarstva kulture i Ministarstva privrede da je zapravo Agencija za privatizaciju, koja se gasi, kriva što se ne poštuje Zakon o informisanju i medijima, UNS smatra neozbiljnim i neodgovornim.

UNS upozorava i Vladu Srbije i Evropsku uniju, koja je veoma uticala na donošenje medijskih zakona, da bi dvadesetak medija moglo biti ugašeno zbog nepoštovanja ove zakonske odredbe, čime će se ionako očajan položaj novinara dodatno pogoršati.

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

23.12.

2015.

Слободан Ћук [neregistrovani] u 22:59

И УНС ЈЕ КРИВ

Због чега УНС сада пере руке и све сваљује на друге, када је дубоко умешан у све што се догађало око тзв. Медијских закона. У њиховом доношењу су учествовали заједно са другима. Ако су били против, требало је то јавно да кажу. Мене не интересује ни НУНС ни други. За њих се одабно зна како и за кога су, посебно од тужбе наших колега, ратних дописника, Суду за ратне злочине. О њима не треба трошити речи.
Али овај захтев УНС је показатељ да он лута и делује неорганизовано, по инерцији и постаје безобална асоцијација, тобож новинара.

Odgovori
uto

22.12.

2015.

ODGOVORNOST UNS-A [neregistrovani] u 22:58

OSTAVKE

NAJVEĆU ODGOVORNOST ZA KATASTROFALNE MEDIJSKE ZAKONE SNOSE UNS, NUNS I ANEM. MOŽDA BI KADA SU OSTAVKE U PITANJU TREBALO DA UNS KRENE OD SEBE! LJILJA, NINO I PETAR SU BILI ZA OVAKVE ZAKONE I TREBA DA SNOSE ODGOVORNOST!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi