Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Smena Gašića, izvinjenje nije dovoljno
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

07. 12. 2015.

UNS: Smena Gašića, izvinjenje nije dovoljno

Udruženje novinara Srbije (UNS) zgranuto je vulgarnim, seksističkim ispadom ministra odbrane Bratislava Gašića koji je, videvši dopisnicu TV B92 Zlatiju Labović koja se sagnula kako ne bi bila u kadru, rekao: "Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu” i traži da on bude smenjen. UNS smatra da je dobro što se ministar Gašić izvinio novinarki i javnosti, ali ističe da bi iskrenost tog izvinjenja bila ubedljivija da ga je dao na licu mesta, pre nego što je skandal dospeo u javnost.

 

UNS žali što se i kolege novinari koji su bili na licu mesta nisu solidarisali sa koleginicim Zlatijom Labović, već su nastaviili sa snimanjem izjave ministra odbrane.

UNS poziva članove i zainteresovane građane da se pridruže protestu novinara i medijskih radnika ispred Vlade Srbije zakazanom za večeras u 19 sati.

---------------------------------------------------------------

UNS odustaje od protesta ispred Vlade Srbije

Udruženje novinara Srbije (UNS) je u današnjem saopštenju o verbalnom ispadu ministra Bratislava Gašića, uz osudu i zahtev za njegovu smenu, pozvao članstvo na protest ispred Vlade Srbije u 19 sati.

S obzirom na to da je zahtev da Gašić bude smenjen prihvaćen, UNS odustaje od protesta ispred Vlade.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi