Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Prvi osnovni sud da omogući izveštavanje novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

25. 11. 2015.

UNS: Prvi osnovni sud da omogući izveštavanje novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) ponovo traži od Prvog osnovnog suda u Beogradu da novinarima obezbedi uslove za praćenje suđenja. Jučerašnjem suđenju po tužbi načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića protiv bivše direktorke Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić za povredu časti i ugleda, novinari ponovo, kao ni sredinom septembra, nisu mogli da prisustvuju.

 

Novinari su ovog puta, dok su vrata sudnice bila otvorena, primetili da je bilo mesta, ako ne za sve, bar za deo novinara. Snimateljima i fotoreporterima, odlukom suda, bio je zabranjen ulazak u zgradu.

UNS ponovo podseća da je sud dužan da obezbedi javnost rada, što podrazumeva i njegovu obavezu da omogući uslove za rad novinara, naročito kada je reč o sporovima za koje postoji veliko interesovanje medija i javnosti, ali i učesnika u sudskom sporu.

Upravo zbog takvih potreba u sudovima postoje posebne sudnice u kojima ima mesta za veći broj novinara i zainteresovane javnosti.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

26.11.

2015.

Slavujko [neregistrovani] u 07:28

Radikalniji protest

Na ovakve dogadjaje urednici treba da salju "bucnije novinare kojima je zadatak da na svaki nacin ometaju sudjenje - sve dok se ljigavci iz sudova ne "udostoje" da novinare NE OMETAJU, NE SPRECAVAJU da profesionalno obavljaju svoj posao!
Novinari ne treba da se kukavicki ponasaju vec da se, na svaki nacin, izbore za PRAVO ZA RAD!!!
Ne ocekujte, drage kolege, da ce drugi, ljigavci i strasljivci da vam pomognu!!!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi