Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Ne uskraćivati pravo TV Tutin na projektno sufinansiranje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 11. 2015.

UNS: Ne uskraćivati pravo TV Tutin na projektno sufinansiranje

Udruženje novinara Srbije (UNS) nije saglasno sa stavom novinarskih i medijskih udruženja sa kojima čini neformalnu koaliciju (NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres) da TV Tutin nema pravo da učestvuje na konkursu za projektno sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja.

UNS podseća da zaposleni u TV Tutin, kao i u RTV Vranje, RTV Opštine Kovačica, Informativno javno preduzeće Preševo, RTV Vrnjačka Banja, Radio Zrenjanin, RTV Bor, Radio Kikinda, Televizija Smederevo i Radio Lazarevac imaju pravo na prenos kapitala bez naknade, ali je zbog naopakog tumačenja zakona od strane Agencije za privatizaciju taj proces paralisan već dva i po meseca.

UNS smatra da, s obzirom na to da TV Tutin od 30. juna ove godine ne dobija novac iz budžeta i ne koristi javna sredstva, a trpi štetu zbog propusta državnih organa, ne sme biti dodatno diskriminisana lišavanjem prava na projektno sufinansiranje, koje im je garantovano i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

UNS ističe da u vreme kada je ekonomski položaj medija najteži u našoj novijoj istoriji, poslednje što novinarska i medijska udruženja treba da rade jeste da spore pravo medijima na projektno sufinansiranje.

UNS je saglasan sa stavovima novinarskih i medijskih udruženja da konkurs za projektno sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u Tutinu nije sproveden transparentno, i da u komisiji za ocenjivanje projekata bez opravdanja nije bilo predstavnika reprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja.



Komentari (2)

ostavi komentar
pet

27.11.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 08:45

A Radio Bačka?

Radio Bačka nije našla kupca u dva kruga privatizacije. Agencija za privatizaciju ni do danas nije dostavile nikakvu odluku. Kako i da li dalje raditi. Lokalna samouprava ne sme posle prvog novembra da finansira medije a pored toga moraju da kroje budžet za sledeću godinu. Kako učestvovsati na konkursima za narednu godinu kada zbog sporosti agencije ništa nie rešeno?
Šta u medjuvremenu? Ima li neko odgovor u ovoj zemlji? Po svemu sudeći niko nema odgovor na ova pitanja za medij sa najdužom tradicijom u Vojvodini i medij koji informiše osim na srpskom i na još pet manjinskih jezika. Šta mi to radimo?

Odgovori
uto

24.11.

2015.

Šumadinac [neregistrovani] u 23:00

ODGOVORNOST GOSPODO

Šta je to, svi beže sa broda koji tone zvanog Medijska koalicija? Vukašin kritikuje zakone i privatizaciju, UNS se ogradjuje ... Vaši zakoni (UNS, NUNS) - vaša odgovornost. Nema tu agencije, Marka, Janka ...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi