Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM: Srpski poslanici u Skupštini Kosova propustili još jednu šansu za stvaranje nezavisnog srpskog kanala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 11. 2015.

UNS i DNKiM: Srpski poslanici u Skupštini Kosova propustili još jednu šansu za stvaranje nezavisnog srpskog kanala

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) žale što su politički predstavnici srpskog naroda na KiM, davanjem saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Kosova Evropskoj uniji, propustili još jednu priliku da se izbore za zakon koji bi garantovao formiranje nezavisnog srpskog kanala za celu teritoriju Kosova.

UNS i DNKiM podržavaju Kosovsko strateško akcionu mrežu (KSAM), koja okuplja pretežno srpske nevladine organizacije, a koja je izrazila zabrinutost zbog nesprovođenja mnogih zakona i Ustavom Kosova zagarantovanih prava koji se odnose na srpsku zajednicu, među kojima je i formiranje nezavisnog televizijskog kanala na srpskom jeziku.

UNS i DNKiM smatraju opravdanim kritike koje je srpskim poslanicima uputio KSAM, jer su glasanjem za SSP dali legitimitet nesprovođenju garantovanih prava i zakona koji se odnose na srpsku i druge nealbanske zajednice na KiM.

Dok se u Briselu vode intenzivni pregovori o budućnosti srpske zajednice na Kosovu, UNS i DNKiM smatraju neprimerenim da srpski poslanici u Skupštini Kosova glasaju za zakone koje predlaže vladajuća većina, uprkos tome što se ne sprovode zakoni i ustavne obaveze Kosova koji se odnose na srpski narod. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi