Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Hrvatski policajci da odgovaraju za napad na fotoreportera Andreja Isakovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

19. 10. 2015.

UNS: Hrvatski policajci da odgovaraju za napad na fotoreportera Andreja Isakovića

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog napada hrvatske policije na fotoreportera AFP-a Andreja Isakovića na srpskoj strani graničnog prelaza Bapska – Berkasovo i traži da mu bude vraćena oprema, a policajci kažnjeni.

 

„Između 12 i 12.30 sati na graničnom prelazu između Srbije i Hrvatske  iznenada su me napala dva hrvatska policajca, iako sam bio na srpskoj strani. Napominjem da nisam ni snimao, već sam samo posmatrao i držao kameru. Prišli su hrvatski policajci i rekli 'Evo ga još jedan! Šta ti tražiš ovde?', pošto su prethodno napali britanskog kamermana. Pokušao sam da im objasnim ko sam i šta radim tu, kao i da izvadim legitimaciju, a oni su mi tražili kartice iz kamere. Nisam im dao jer nisam ništa ni snimao. Pokušao sam da pobegnem, ali su me sustigli, oborili na zemlju, uzeli kamere i bacili u hrvatski voćnjak kako ne bih mogao da ih uzmem natrag. Kada sam ustao, pokušao sam da im priđem i tražim da mi vrate kamere, ali uzalud. Bio sam tamo zbog izbeglica, ima ih dosta manje nego ranije - par stotina. Puštaju ih,ali slabo (kad dođe neki autobus) u grupama, a migranti su dosta nervozni jer pada kiša i loše je vreme”, rekao je Isaković UNS-u.

UNS ističe da je kolega Isaković bio na zadatku, da se uredno predstavio kao reporter i da je hrvatska policija primenila silu bez ikakvog osnova, kao nedavno mađarska policija prema ekipi RTS-a na graničnom prelazu Horgoš.

UNS očekuje da hrvatska policija kolegi Isakoviću neodložno vrati opremu i  izvini mu se zbog neopravdane primene sile.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi