Naslovna  |  Saopštenja  |  Koalicija: Nezavisna komisija u Šidu protiv finansiranja loših projekata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 08. 2015.

Koalicija: Nezavisna komisija u Šidu protiv finansiranja loših projekata

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres) obaveštava javnost da je nezavisna komisija za ocenjivanje projekata u oblasti javnog informisanja Opštine Šid, koju su većinski sačinjavali predstavnici naših udruženja, predložila da se sredstva na konkursu za javno informisanje ove lokalne samouprave ovog puta ne dodele podnosiocima projekata.

Nezavisna komisija je na sednici koja je održana 12. avgusta ocenila da pristigli predlozi projekata zbog izuzetno niskog kvaliteta ne ispunjavaju uslove za dodelu sredstava i predložila je predsedniku opštine da se konkurs ponovo raspiše.

Inače, ovo je drugi konkurs koju je opština Šid raspisala za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, a u skladu sa javnim interesom.

Koalicija upozorava da je, generalno, kvalitet predloženih projekata na medijskim konkursima, pogotovo u lokalu, u velikoj meri nezadovoljavajući i poziva medije da razvijaju svoje kapacitete za pripremu projekata, strateško poslovanje, jer će im to svakako omogućiti opstanak i razvoj.

Članice Koalicije, zajedno ili posebno, imaju čitav niz programa koji imaju za cilj unapređenje rada medija, pa ih i ovom prilikom pozivamo da učestvuju u njima.

Udruženje novinara Srbije

Nezavisno udruženje novinara Srbije

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija

Asocijacija lokalnih nezavisnih medija "Lokal pres"

Beograd-Novi Sad-Kragujevac, 14. avgust 2015.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi