Naslovna  |  Saopštenja  |  Odgovor UNS-a na saopštenje Asocijacije medija

11. 06. 2015.

Odgovor UNS-a na saopštenje Asocijacije medija

Povodom današnjeg saopštenja Asocijacije medija o napadima na kompaniju Ringier Aksel Springer, Udruženje novinara Srbije (UNS) obaveštava Asocijaciju medija i javnost da je, i pored navoda Asocijacije da su “vrata članica Asocijacije uvek otvorena”, UNS u poslednjih mesec dana nekoliko puta bezuspešno pokušavao da od menadžmenta dobije odgovore na pitanja o otpuštanjima velikog broja novinara u ovoj Kompaniji. Na brojne pozive UNS-a i pitanja poslata mejlom do danas niko nije odgovorio.

Podsećamo, Upravni odbor Asocijacije medija, poslovnog udruženja izdavača, novinskih agencija i informativnih portala, pozvao je danas profesionalna udruženja novinara da, u skladu s dobrom novinarskom praksom, pre objavljivanja saopštenja o poslovanju pojedinih medijskih kuća, razgovaraju sa njihovim urednicima i menadžmentom i naveo da će im “vrata svih članica Asocijacije medija uvek biti otvorena”.

UNS ističe da će se uvek boriti za prava novinara i medijskih radnika i nada se da će kompanija Ringier Aksel Springer u skladu sa dobrom poslovnom praksom, o ovim problemima ipak razgovarati sa novinarskim udruženjima.

Nema komentara.