Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Netačna informacija u izjavi ministra Gašića "Politici"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

23. 05. 2015.

UNS: Netačna informacija u izjavi ministra Gašića "Politici"

Udruženje novinara Srbije (UNS) ističe da je netačna informacija u izjavi koju je ministar Bratislav Gašić dao listu „Politika“, od petka, 22. maja (tekst "Gašić: Orkestrirana kampanja Birna i Vremena"), da je "direktor te televizije zamenik Ljiljane Smajlović u Udruženju novinara Srbije". U UNS-u ne postoji funkcija zamenika predsednika, u ovom slučaju Ljiljane Smajlović.

Niko od rukovodstva UNS-a, a to su dva potpredsednika, predsednik Izvršnog odbora, generalni sekretar, predsednica Suda časti i predsednik Nadzornog odbora nisu direktori niti jedne televizije, pa ni televizije koja je u vlasništvu članova porodice ili samog ministra Gašića. Takođe, niko od članova Uprave, Izvršnog i Nadzornog odbora, kao i Suda časti nije direktor televizije.

Statutom UNS-a predviđeno je da u organe UNS-a ne mogu biti birani vlasnici i direktori medija koji imaju više od pet zaposlenih.

Ministar Gašić je možda mislio na Dejana Miladinovića, koji nije član UNS-a, već je kao predstavnik Lokal Pressa, asocijacije koja je uz UNS, NUNS i Asocijaciju medija osnivač Saveta za štampu, zamenik predsednika Upravnog odbora Saveta za štampu, čiji je predsednik Ljiljana Smajlović.

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

25.05.

2015.

anonlokalacymous [neregistrovani] u 20:12

Re:

Tako je, na zalost.

Odgovori
ned

24.05.

2015.

MEDIJSKA KOALICIJA [neregistrovani] u 22:49

Medijska koalicija

Ljiljana Smajlović, Dejan Miladinović, Saša Mirković i Vukašin Obradović su na čelu Medijske koalicije koja će ostati upamćena kao udruženje rogova u vreći čije je jedino vezivno tkivo želja da se ugase mediji koji u Srbiji postoje više decenija. Cilj je da se Gašiću, Mirkoviću Zaječarcu i ostalim takvim tipovima obezbede državne pare za njihove privatne medije. To je jasno još od oktobra 2013. godine i sada je završnica tog procesa. Ali, možda nekada budu i produžeci i... Napravili su zakone po svojoj meri, ali če morati da za efekte tih zakona, koji su već vidljivi, snose i odgovornost!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi