Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Kazniti napadača na Senada Župljanina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

22. 04. 2015.

UNS: Kazniti napadača na Senada Župljanina

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje jučerašnji napad na novinara Odeljenja za informisanje u Novom Pazaru Senada Župljanina kojeg je na radnom mestu pretukao pripadnik obezbeđenja i poziva nadležne da što pre kazne napadača. Župljanin je juče bio na zadatku i izveštavao sa sastanaka gradonačelnika Novog Pazara i ambasadora koji su u ovom gradu boravili povodom obeležavanja Dana Grada.

 

“Koleginica i ja smo izveštavali sa sastanaka i fotografisali. Bili smo u hodniku i čekali da se jedan od sastanaka završi kada je u hol ušao pripadnik obezbeđenja i počeo da me psuje, vređa i preti. On nije zaposlen u Gradu, ali ga ponekad angažuju kada su veći skupovi u pitanju. Nisam ranije sa njim pričao. Rekao sam mu da me ne psuje i ne vređa. Pitao je zašto njega nema na slikama sa proslave na sajtu Grada, kada je stojao pored zvaničnika koji su došli. Rekao sam mu da je moj posao da fotografišem njih, a  ne njega. On mi je tada prišao, udario mi dva šamara od kojih sam pao, da bi me onda nogom šutnuo u grudi dok sam bio na podu. Ljudi koji su bili tu videli su šta se dešava i sklonili ga od mene,” kaže Župljanin za UNS i dodaje da ovo nije prvi put da dobija pretnje zbog neobjavljivanja fotografija ovog pripadnika obezbeđenja na sajtu Grada.

Nakon incidenta, kako navodi izvor UNS-a, u zgradu Grada Novog Pazara je došao i mlađi brat napadača koji tu radi kao vozač.

“Rekao je Župljaninu pred svima - ‘budeš li ovo prijavio policiji, tebi će glava odleteti’”.

UNS ističe da su Župljaninu nanete povrede, ali i pretnje za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Po saznanjima UNS-a, napadač je od ranije poznat policiji.

Župljanin je napad prijavio. Kako navodi za UNS, oteklo mu je lice, ima vrtoglavice, bolove od udaraca i povraća.

UNS traži da policija i tužilaštvo ne dozvole da ovaj napad prođe nekažnjeno, naročito zbog toga što se dogodio pred velikim brojem očevidaca.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi