Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM: Neprihvatljivo da Elektrodistribucija Kosovska Mitrovica selektivno obaveštava medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 03. 2015.

UNS i DNKiM: Neprihvatljivo da Elektrodistribucija Kosovska Mitrovica selektivno obaveštava medije

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) protestuju zbog selektivnog obaveštavanja medija o isključenju struje neplatišama na severnom Kosovu. Elektrodistribucija Kosovska Mitrovica obaveštenja ne šalje portalu Kossev sa severa Kosova, zbog toga što, kako je naveo direktor Elektrodistribucije Slobodan Vukadinović, ovaj portal svojim tekstovima „ruši sistem naplate električne energije“.

 

Kako navode u redakciji Kossev-a, direktor selektivno šalje saopštenja i ne želi da odgovora na pitanja novinara ovog portala.

UNS i DNKiM smatraju da je ovakav postupak direktora Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici neprimeren i zahtevaju od snabdevača električne energije da svim medijima, pod istim uslovima, dostavlja informacije od javnog značaja.

UNS i DNKiM ističu da tvrdnje da neko „ruši sistem naplate“ koje nisu potkrepljene dokazima nisu prihvatljive i da svako ko smatra da neki medij nije objavio tačnu informaciju treba da traži dematij ili ispravku, umesto da sebi daje za pravo da tumačenjem objavljenih medijskih sadržaja odlučuje kome će slati informacije, a kome ne.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi