Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Kazniti radnika obezbeđenja Višeg suda u Nišu zbog prekoračenja ovlašćenja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

20. 02. 2015.

UNS: Kazniti radnika obezbeđenja Višeg suda u Nišu zbog prekoračenja ovlašćenja

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog onemogućavanja snimanja dopisničkoj ekipi RTS-a zgrade Suda u Nišu nakon dojave da je u njoj postavljena bomba i traži da zbog prekoračenja ovlašćenja radnik obezbeđenja Suda bude kažnjen. Snimatelj Dragan Živanović snimao je zgradu Višeg suda kada mu je prišao čuvar.

 

„Čuvar koji je stajao kod ulaza je prišao, stavio ruku na kameru uz opasku da ne smem da snimam i rekao da se pomerim odatle. Odgovorio sam mu da to ne može da mi zabrani i nastavio svoj posao. Zatim mi je radnik obezbeđenja potražio i ličnu kartu. Odbio sam da mu je pokažem. Pošto je video da ga ne konstatujem, kada je pošao prema ulazu šutnuo je u stativ kada se kamera zatresla, što se vidi na snimku“, rekao je Živanović Južnim vestima.

Slučaj je prijavljen policiji, a Sud je naveo da će „ukoliko se bude utvrdilo da je bilo propusta, biti i odgovarajućih posledica“.

UNS ističe da niko nema pravo da sprečava novinare i snimatelje da obavljaju svoje profesionalne zadatke u javnom interesu svugde gde na poseban način nije istaknuta i propisana zabrana snimanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi