Naslovna  |  Saopštenja  |  Koalicija novinarskih i medijskih udruženja: Konkurs za projektno sufinansiranje medija u Staroj Pazovi selektivan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

12. 02. 2015.

Izvor: Koalicija novinarskih i medijskih udruženja

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja: Konkurs za projektno sufinansiranje medija u Staroj Pazovi selektivan

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja koju čine UNS, NUNS, NDNV, Lokal pres i ANEM, upozorava da je konkurs za projektno sufinansiranje medijskog sadržaja od javnog značaja u Staroj Pazovi selektivan i suprotan Zakonu o javnom informisanju i medijima i da bez osnova izostavlja elektronske medije i nezavisne produkcije.

 

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja poziva opštinu Stara Pazova da u najkraćem roku konkurs poništi i raspiše novi koji će obuhvatiti sve medije, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju.

Konkurs u Staroj Pazovi je raspisan samo za štampane medije, isključuje televizije, radio stanice i portale. Takođe, konkursom je i produkcijama onemogućeno da konkurišu jer je u delu konkursa „pravo učešća“ navedeno da se na konkurs mogu prijaviti samo izdavači medija koji su upisani u registar medija, ali ne „i pravna lica ili preduzetnici koja se bave proizvodnjom medijskih sadržaja i koja imaju dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija“, kako je to propisano Zakonom.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja zato neće predložiti kandidate za konkursnu komisiju u Staroj Pazovi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi