Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Opština Knjaževac nije sprovela po zakonu konkurs za sufinansiranje medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

12. 12. 2014.

UNS: Opština Knjaževac nije sprovela po zakonu konkurs za sufinansiranje medija

Udruženje novinara Srbije (UNS) upozorava da konkurs za projektno finansiranje medija u Knjaževcu nije sproveden u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima. Zakonom je predviđeno i da se „većina članova komisije imenuje na predlog novinarskih i medijskih udruženja ukoliko takav predlog postoji i ukoliko predložena lica ispunjavaju zakonom predviđene uslove“.

 

U ovom slučaju lokalna vlast nije obavestila novinarska udruženja da će konkurs biti raspisan, a Opština Knjaževac odluku o formiranju Komisije nije objavila ni na zvaničnom sajtu.

Kako je UNS-u rečeno u ovoj opštini, “informacija o sastavu Komisije je bila na sajtu, ali je sada verovatno sklonjena, a poziv UNS-u da predloži člana Komisije je sastavljen, ali nemaju informaciju da li je ikada poslat”.

UNS podseća da po Zakonu o javnom informisanju i medijima, članovi Komisije za sprovođenje javnog konkursa moraju biti "iz reda nezavisnih stručnjaka za medije i medijskih radnika koji nisu u sukobu interesa i ne obavljaju javnu funkciju."

Komentari (5)

ostavi komentar
ned

28.12.

2014.

frilenser [neregistrovani] u 23:30

sasalucky1970@yahoo.com

Kolege iz "KnjaževacInfa" se nisu udostojile da objave saopštenja UNS-a i NUNS-a o protivzakonitom konkursu za sufinansiranje medija u Knjaževcu, ili barem komentar koji sam nekoliko puta slao na tu temu. Oni, bre, kao da su iznad svega, medijskih udruženja, Zakona, ljudi! Neće još dugo tako, ne samo oni, jer "ko visoko leti, nisko pada"! Samo polako, "strpljiv, spašen".

Odgovori
sub

13.12.

2014.

MARKO [neregistrovani] u 00:57

CUVENI PROJEKTI

E, to je to cuveno i spasonosno projektno finansiranje. Za to su zalagali i UNS I NUNS. E, sada je jasno da je to samo izvor korupcije, koja ce se širiti kao kuga po svim lokalnim samoupravama. Kada se u konkursne komisije ubace predstavnici Medijske koalicije, ona ce fino zacutati i uzivati u blagodetima svojih zakonskih rešenja! Pozdrav iz Kragujevca!

Odgovori
pet

12.12.

2014.

Lider [neregistrovani] u 23:14

Jel zna Vučić šta se radi u Knjaževcu

Jel zna Vučić šta se radi u Knjaževcu? Da li ovo ima smisla. Kumovski dele pare, ne samo od medija, već i ... To treba pročešljati!

Odgovori
pet

12.12.

2014.

Miroslav [neregistrovani] u 22:30

ZLOUPOTREBA LIČNIH OVAŠĆENJA

I AKO JE KONKURS SPROVEDEN,
OPŠTINSKO VEĆE KNJAŽEVCA DELI NOVAC PREMA SVOM NAHODJENJU NEVODEĆI
RAČUNA O KRITERIJUMIMA KONKURSA.
Možda je vreme da se ponašanjem lokalne samouprave
u informisanju i zloupotrebi budzetskih sredstava pozabave državne institucije .

Odgovori
pet

12.12.

2014.

новинар [neregistrovani] u 16:01

ПОНОВИТИ КОНКУРС

КЊАЖЕВАЦ - Чланови Комисије за спровођење јавног конкурса за суфинансирање пројеката из буџета општине Књажевац у области јавног информисања, а ради остаривања јавног интереса у 2014. години (новембар – децембар) су: председник комисије Мишо Вујовић (директор и главни уредник "Националне ревије") http://www.nacionalnarevija.com/redakcija.html и чланови: Слађана Милутиновић, пројект менаџер у НВО "Тимочки клуб" (ДС) и Лидија Ивановић, портпарол ЈП "Стара Планина" и одборник УРС-а у актуелном сазиву СО Књажевац.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi