Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Agencija za privatizaciju i Opština Mladenovac odgovorni za stanje u RTV Mladenovac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

07. 11. 2014.

UNS: Agencija za privatizaciju i Opština Mladenovac odgovorni za stanje u RTV Mladenovac

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od Agencije za privatizaciju da, kao većinski vlasnik, bez odlaganja imenuje zastupnika kapitala u RTV Mladenovac, kako bi problemi ove medijske kuće bili rešeni, a zaposleni znali ima li ovaj medij budućnost.

Javno preduzeće za informisanje „Mladenovac“ (JPI „Mladenovac“) privatizovano je 2011. godine. Državni kapital JPI Mladenovac tada je kupio Miloš Maslarić, postavši tako većinski vlasnik akcija i direktor i glavni i odgovorni urednik preduzeća, koje menja naziv u Radio-televizija Mladenovac.

Agencija za privatizaciju je 12. jula 2013. godine zbog neizmirenih zarada raskinula je privatizaciju.

Agencija je potom za zastupnika kapitala postavila Marinu Prokić. Za novog direktora imenovana je Mirjana Popović koja na mestu glavnog i odgovornog urednika postavlja bivšeg vlasnika i direktora televizije Miloša Maslarića.

“U međuvremenu, Marina Prokić i direktorka Popović dale su ostavke”, rekao je za UNS novinar RTV Mladenovac Dragan Nikolić i dodao da „od jula 2014. godine, kada je voda prodrla u prostorije televizije prestalo je emitovanje programa. Zato, ali i zbog neisplaćenih naknada Regulatornom telu za elektronske medije (REM), oduzeta nam je frekvencija”, kaže Nikolić.

Prema njegovim rečima, zaposlenima trenutno kasni 14 zarada.

“Još veći problem je nebriga opštine za RTV Mladenovac. Od kada se promenila vlast, u budžetu opštine je ukinuta svaka pomoć medijima. Mi smo koristili njihove prostorije, ali ove nedelje su nam rekli da izbacimo sve stvari jer planiraju da saniraju prostor. Ne znamo hoće li nam nakon toga dozvoliti da se vratimo. Ako ne, više nećemo imati ni svoje prostorije”, kaže Nikolić.

UNS traži da opština Mladenovac da, u skladu sa novim Zakonom o javnom informisanju i medijima, izdvoji u budžetu novac za projektno finansiranje medija i preuzme odgovornost za obaveštavanje građana o temama od javnog značaja koja je zakonom predviđena.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi