Naslovna  |  Saopštenja  |  DNKiM: Osuda napada na novinara Klan Kosova
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 10. 2014.

DNKiM: Osuda napada na novinara Klan Kosova

Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) najoštrije osuđuje napad koji ima za posledicu ranjavanje novinara prištinske TV Klan Kosova, Miljota Hašimja, u vreme dok je bio na svom radnom zadatku.

Društvo novinara Kosova i Metohije, koje okuplja više od 80 medijskih radnika sa cele teritorije Kosova i deluje kao ogranak Udruženja novinara Srbije, apeluje na međunarodnu zajednicu i bezbednosne strukture da stanu u zaštitu novinarske profesije na Kosovu  i Metohiji.Takođe DNKiM poziva javnost da osudi ovaj beskurpulozni napad na novinara Klan Kosova.

Novinari na Kosovu svakim danom postaju sve bliža meta nasilnika, kriminalaca i svih onih koji se ne slažu sa uređivačkom politikom medijskih kuća. Novinari su izloženi svakodnevnim fizičkim i verbalnim napadima kao i anonimnim pretnjama. Smatramo da neadekvatno kažnjavanje za ovakve i slične napade na medijske radnike daje prostora pojedincima za nove obračune sa novinarima te u tom smislu institucije treba hitno da reaguju i spreče svaki vid nasilja.

Novinar prištinske TV Klan izboden je nožem kada je na njega nasrnula jedna osoba koja je ušla u prostorije televizije u Prištini.Novinar je prebačen u Hitnu službu i njegovo stanje je van životne opasnosti, a napadača je uhapsila policija.

Podsećamo da je Društvo novinara Kosova i Metohije sredinom ovog meseca iznelo kritike na račun Evropske Komisije koja u izveštaju o napretku Kosova nije spomenula nerasvetljene otmice i ubistva novinara na Kosovu od 1998. godine, niti je ukazala na pretnje koje su učestale prema novinarima profesionalcima i istraživačima na Kosovu i Metohiji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi