Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS gradonačelnici Smedereva: Informator o radu nije slika slobode informisanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 10. 2014.

UNS gradonačelnici Smedereva: Informator o radu nije slika slobode informisanja

Udruženje novinara Srbije (UNS) obaveštava gradonačelnicu Smedereva da nagrada Poverenika za informacije od javnog značaja za najbolji informator o radu koja je uručena Gradu Smederevu, a u čijem odlučivanju su učestvovali i predstavnici UNS-a, ne znači da UNS odustaje od zahteva da gradonačelnica Jasna Avramović omogući nesmetan rad novinarima.

 

UNS ističe da je gradonačelnica Smedereva juče u emisiji na TV Smederevo, rekla kako se „seća da su se neki novinari žalili UNS-u i NUNS-u i stalno imaju neke prigovore, a zamislite, članovi komisije (za nagradu, prim. UNS) su bili i UNS i NUNS. Rekoh, kakav apsurd.“

Gradonačelnica je u emisiji o istim novinarima rekla da su to „dvoje, ljudi koji ne znaju šta čine i koji na svaki mogući način žele ružnu sliku i poruku da pošalju iz Smedereva, tražeći uvek pomoć od UNS-a i NUNS-a. Dobili su jedan takav odgovor i pozdrav, da im UNS i NUNS kažu  - najbolji informator je informator Grada Smedereva“ .

UNS podseća da je gradonačelnica Smedereva više puta kršila slobodu javnog informisanja tako što nije omogućila dopisnicima “Blica”, “Politike”, “Večernjih novosti” i “Informera” iz Smedereva da dobiju odgovore na pitanja od interesa za javnost.

UNS podseća i da je gradonačelnici više puta skretao pažnju da je nedopustivo da na konferencije za novinare ili sednice Skupštine grada poziva samo određene novinare, po svom nahođenju.

UNS i dalje smatra da gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović ovakvim postupanjem krši slobodu javnog informisanja i poziva je da sa takvom praksom prestane.

UNS ponovo ističe da nagrada za najbolji informator o radu ne potire postupke gradonačelnice Avramović prema smederevskim novinarima.

Komentari (2)

ostavi komentar
čet

09.10.

2014.

Dragica Hansanonymous [neregistrovani] u 20:50

Dr,Jasna Avvramovic

Stajala sam ispred opstine Smedereva i nisam bila sama bilo je tu jos nekoliko ljudi. Izlazi gradonacelnica Smedereva i izvinjava se sto ne moze da prisustvuje sastanku, onda se okrece prema meni i kaze. Samo ti budi aktivna na raznoraznim forumima,ja nikada necu da odem u zatvor a tebi cu vrlo brzo pokazati gde ti je mesto. Ja sam bila zatecena uspela sam da kazem da cu i ovu javnu pretnju napisati. Eto toliko o slobodi misljenja i slobodi govora.

Odgovori
čet

09.10.

2014.

Smarac [neregistrovani] u 17:09

Vlast je cudo

“Kad vladaju opaki i neznalice, onda nije čudo da vrlina i dobrota nisu u cijeni, jer je prvi mrze, a drugi je ne poznaju.” ~ Francesco Guicciardini

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi