Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS protestuje u Prištini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

25. 08. 2009.

UNS protestuje u Prištini


Predstavnici Udruženja novinara Srbije sutra će u Prištini ispred sedišta EULEKS-a protestovati i zatražiti od šefa misije EULEKS-a Iv de Kermabona (Yves de Kermabon) pokretanje istrage o nestalim kolegama i otkrivanje ubica novinara na Kosovu i Metohiji.

Predstavnici UNS-a i UNS-ovog regionalnog ogranka, Društva novinara Kosova i Metohije, nosiće transparent na srpskom i albanskom jeziku na kojem piše „Vratite nam naše kolege“.

Uz predstavnike UNS-a i DNKiM-a, koje će primiti šef misije Euleksa Iv de Kermabon, biće i članovi porodica nestalih i ubijenih kolega.

UNS podseća da su 1998. godine nestali Slavko Perenić i Đuro Slavuj, ekipa Radio Prištine, 1999. Ljubomir Knežević, novinar prištinskog „Jedinstva“ i dopisnik „Politike“, a 2000. Marjan Melonaši, novinar srpske redakcije Radio Kosova. Do danas nisu otkrivene ubice novinara Aleksandra Simovića, koji je nestao 1999. godine, a čiji su posmrtni ostaci pronađeni, kao ni fotoreportera Momira Stokuće, ubijenog 1999. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi