Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Kazniti napadače na fotoreportera “Blica” i zgradu TV B92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

29. 09. 2014.

Izvor: UNS

UNS: Kazniti napadače na fotoreportera “Blica” i zgradu TV B92

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje jučerašnji napad na fotoreportera “Blica” Dušana Milenkovića i zgradu televizije B92 koji su se dogodili tokom i neposredno nakon održavanja “Parade ponosa” i traži da policija i tužilaštvo ne dozvole da ovi napadi prođu nekažnjeno.

 

Fotoreportera “Blica” Dušana Milenkovića je, kako je izjavio, komadom asfalta gađala grupa demonstranata s obeležjima Srpske radikalne stranke koja se Beogradskom ulicom kretala pod pratnjom policije.

UNS ističe da bi, s obzirom na tu okolnost policija brzo morala otkriti napadače na kolegu Milenkovića.

Nakon „Parade ponosa”, grupa od tridesetak huligana napala je i zgradu TV B92. Oni su na zgradu televizije i policajce koji su obezbeđivali ulaz bacali kamenice, dimne bombe, baklje i druga pirotehnička sredstva. Tom prilikom povređena su i dva policajca. 

UNS ističe da se napadi na novinare moraju do kraja istražiti, kako se ne bi došlo u situaciju da, kao u slučaju novinara “Bete” Miloša Đorelijevskog koji je napadnut tokom protesta 2008. godine, napadači ni posle 6 godina ne budu pronađeni i kažnjeni.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi