Naslovna  |  Saopštenja  |  DNKiM: Neprofesionalan komentar prištinskog portala „Telegrafi“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 09. 2014.

DNKiM: Neprofesionalan komentar prištinskog portala „Telegrafi“

Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) smatra neprofesionalnim i zlonamernim komentar prištinskog portala www.telegrafi.com, kojim se na neprofesionalan način politika uvodi u novinarstvo i sport.

 

Prištinski "Telegrafi" je u komentaru rezultata finala košarkaške utakmice svetskog prvenstva između Srbije i SAD-a u tekstu objavljenom 14. 9. 2014. godine u 22:49 (http://www.telegrafi.com/sport/zoti-ne-qiell-amerika-ne-toke-video-5-0-56598.html) naveo kako su “Sjedinjene Američke Države po drugi put bombardovale Srbiju u poslednjih 15 godina”.

U daljem tekstu portal navodi: “Početak je bio motivisaniji za Srbe. U prvim trenucima Srbi su poveli sa pet poena, ali je to samo razbesnelo Amerikance. Američki trener Križovski je naredio bombardovanje, koje nije prestalo”, navodi se u vesti portala “Telegrafi”, jednog od posećenijih na albanskom jeziku na Kosovu.

DNKiM podseća na obavezu novinara da pristupa poslu sa dužnom novinarskom pažnjom i da ne sme da se, u bilo kom obliku novinarskog izražavanja, služi političkom propagandom ili vređanjem nacionalnih osećanja građana.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi