Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprimereno ponašanje obezbeđenja na mitingu SPS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

05. 09. 2014.

UNS: Neprimereno ponašanje obezbeđenja na mitingu SPS-a

Udruženje novinara Srbije (UNS) smatra neprimerenim postupanje obezbeđenja prema dopisniku listova „Blic“ i „Alo!“ Ivanu Popoviću na jučerašnjem predizbornom mitingu Socijalističke partije Srbije (SPS) u Majdanpeku. Kako je Popović rekao UNS-u, tokom Dačićevog obraćanja pokušao je da fotografiše celu salu, zbog čega je morao da stane pored jednog člana obezbeđenja.

 

„On mi nije ništa rekao, samo me je jako uhvatio za ruku, povukao u stranu i počeo da viče: 'Šta radiš to, odakle ti pravo da stojiš tu'. Izvinio sam se i rekao da sam novinar i da samo radim svoj posao, ali je on nastavio rečima:  'rekao sam ti da se skloniš, i to moraš odmah da uradiš, je l' jasno? Nemoj da razgovaraš sa mnom, jer sam ja član obezbeđenja, radićeš kako ti ja kažem'“, rekao je Popović UNS-u.

Nakon što je vest o incidentu objavljena, Popović je dobio poziv da dođe u hotel gde je odseo ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kako bi mu se on lično izvinio.

„Otišao sam i prihvatio izvinjenje. Obećano mi je da će kazniti počinioca i jutros sam, po nalogu iz MUP-a  pozvan u policiju kako bih dao iskaz“, rekao je Popović.

UNS ističe da obezbeđenje bilo kojeg skupa mora postupati primereno svojim ovlašćenjima, i da novinare, ukoliko prostor nije predviđen za njih, na to upozori, bez upotrebe sile.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

05.09.

2014.

Саша Тодоровић [neregistrovani] u 16:40

Књажевац

ПОДРШКА КОЛЕГИ (из искуства):
ЛИНК: https://www.youtube.com/watch?v=IZ3y6IE8b-M

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi