Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Kazna za obezbeđenje manifestacije “Dani piva” zbog napada na fotoreportera Jovana Njegovića Drndaka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

01. 09. 2014.

UNS: Kazna za obezbeđenje manifestacije “Dani piva” zbog napada na fotoreportera Jovana Njegovića Drndaka

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje fizički napad na fotoreportera lista “Zrenjanin” Jovana Njegovića Drndaka koji se dogodio u subotu, na zrenjaninskoj manifestaciji “Dani piva”, i traži da protiv napadača bude pokrenut postupak.


Kako je UNS-u rekao Njegović Drndak, “nakon što sam fotografisao izvođače koji su svirali, krenuo sam ka VIP loži jer sam čuo da je tamo Toni Cetinski. Pripadnik obezbeđenja na ulazu mi je rekao da ne mogu da uđem. Drugi član obezbeđenja mi je, međutim, posle toga dozvolio da snimam. Na izlazu sam sreo pripadnika obezbeđenja koji nije hteo da me pusti, koji je, kada me je video, počeo da viče da izađem napolje. Otišao sam do šefa obezbeđenja i rekao mu, dobronamerno, da njegovi ljudi treba da povedu računa o tome da novinarima omoguće nesmetan rad a ne da ga onemogućavaju, na šta je on počeo da me vređa, naočigled svih mi strgnuo akreditaciju sa vrata i naložio da me izbace sa manifestacije, što su oni i uradili.”

„Njegović Drndak je u subotu bio na zadatku i napadnut je tokom obavljanja posla od javnog značaja. Prijavili smo odmah slučaj policiji i ja se nadam da će odgovorni biti kažnjeni”, rekao je UNS-u glavni i odgovorni urednik lista “Zrenjanin” Dalibor Bubnjević.

“Turistički centar grada Zrenjanina, kao organizator manifestacije, se izvinjava zbog incidenta. Pripadnik obezbeđenja je reagovao preko mere i na njegovoj firmi je da ga kazni. On je slepo slušao naređenje obezbeđenja Tonija Cetinskog da nikoga ne pušta u taj deo nakon što postave svoje instrumente. Mi novinare smatramo delom ekipe koja realizuje ovu manifestaciju, jer je svojim radom promovišu i oduvek smo težili da im omogućimo najbolje uslove za rad. Jako nam je žao zbog incidenta,” rekao je UNS-u direktor Turističkog centra Dragan Vulešević.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja  informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi